Metamorfoza wnętrza klubokawiani Meskalina

Projekt mebli i wnętrza znanego klubu w centrum Poznania

#WNĘTRZE KOMERCYJNE, #HORECA, #MEBLE, #OŚWIETLENIE, #ROZWIĄZANIA AUTORSKIE

Projekt kultowej poznańskiej Klubokawiarni zlokalizowanej w centrum Starego Rynku, a skupiającej lokalne środowisko artystyczne. Meskalina mieści się w powstałym w latach 60tych xx wieku, modernistycznym budynku Galerii Miejskiej Arsenał.
Projekt wnętrza uwzględnia możliwość szybkiej zmiany aranżacji na potrzeby koncertów, projekcji filmowych spektakli teatralnych czy przeistoczenie lokalu w centrum festiwalowe. Z tego względu przestrzeń przed sceną pozostała otwarta.
Stare stoliki i krzesła poddano renowacji. Piaskowanie mebli pozwoliło usunąć ciemnoczerwoną farbę i okryć naturalne drewno. Pozostawiono istniejący bar z kamiennym blatem, nad którym zawiesiliśmy produkowane w naszym kraju upcyclingowe lampy. Dekoracją i dodatkowym oświetleniem baru jest też wielowarstwowa kompozycja z reklam i neonów.
Ściany obłożone zostały w większości brzozową sklejką, którą wykorzystano również do stworzenia efektownej bramy stanowiącej wejście do lokalu.
Brama pełni funkcję wiatrołapu, regału na magazyny oraz tymczasowej kasy i sklepu koncertowego.

  • Metamorfoza wnętrza klubokawiani Meskalina

Wnętrze kultowej Meskaliny, zaprojektowane przez SZARA / studio, zyskało po remoncie zupełnie nowe oblicze.

  • neony reklamowe

Za barem umieszczono wielowarstwową kompozycję z neonów reklamowych, zaprojektowaną przez Wojtka Traczyka / DBWT.PL

  • klubokawiarnia przed i po Meskalina poznań

Klubokawiarnia przed (po lewej) i po remoncie (po prawej). Warto zwrócić uwagę na odrestaurowane, przez piaskowanie i lakierowanie, krzesła i stoliki.

  • Szara Studio

Brama wykonana z kilkunastu arkuszy sklejki pełni także funkcję wiatrołapu, regału na darmowe publikacje oraz kontroli dostępu do lokalu.

  • Szara Studio

Wielofunkcyjna brama na wejściu do lokalu. Podobnie jak inne elementy wnętrza Klubokawiarni, wykonano ją ze sklejki i pomalowano od wewnątrz.

  • Szara Studio

Brama – widok: 1. z głębi klubokawiarni i sceny / 2. zza drzwi do lokalu

  • Szara Studio

Sklejkowa brama przy wejściu do lokalu (fot. po lewej) i balkonik dla akustyka (fot. po prawej).

  • Szara Studio

Pozostawiony z dawnego wystroju kamienny blat bar poddano renowacji i uzupełniono o sklejkowe ściany.

  • Szara Studio

Upcyklingowe lampy wiszące nad sceną i barem to abażury GUMA BALONOWA, zaprojektowane i wyprodukowane w Polsce z odpadów poprzemysłowych.

Zobacz inne nasze realizacje:

Sklejka w mieszkaniu

Projekt apartamentu dla singla – cały w sklejce!

Klient oczekiwał, że znajdziemy pomysł na jego nowe nieustawne mieszkanie. Ten trzypokojowy apartament dzięki naszym zabiegom, stał się przestronnym wnętrzem z otwartą kuchnią i oryginal..

#MEBLE, #SKLEJKA, #OŚWIETLENIE, #APARTAMENT

ZOBACZ WIĘCEJ

Mały salon i dwa pokoje dziecięce

Projekt mieszkania dla rodziny z dwójką dzieci

Klienci zwrócili się do nas z prośbą o wykonanie liftingu mieszkania. Zakres projektu obejmował odświeżenie salonu, sypialni rodziców i pokoi dziecięcych – dwóch chłopców w wieku szkol..

#STYL ANGIELSKI, #MIESZKANIE, #BOAZERIA, #BIOKOMINEK, #SZTUKATERIA

ZOBACZ WIĘCEJ